Zajímalo by mě jaký používáte mobilní telefon?Jak je odolný při zásahu ,použití navigace,odlišení SMS zpráv(vyhlášení poplachu) apod.
Ps:Potřebuji nový a nemohu se rozhodnout.
Děkuji za info.
Jiří Pokorný
Jaký používáte mobilní telefon?
Nenašli jste vhodnou kategorii, nebo máte dotaz úplně mimo hasičinu?
-
-
Příspěvek od Petr » 28.07.2012 12:36
Každý chytrý telefon umí díky aplikacím rozlišit SMS na výjezd. Navigace pak podle typu, ale také není problém. Bohužel všechny chytré jsou klasické a moc nevydrží. Odolné jsou třeba klasické klávesnicové Samsungy X Cover, které umí i rozlišit SMS a mají jsou hodně odolné. Navíc stojí celkem málo, kolem 2000,- Kč.
-
-
Příspěvek od Vladimír » 28.07.2012 23:41
Sony Ericsson C902. Hliníkové tělo z venku plast, aby byl příjemný na omak. Důmyslně ukrytý 5 Mpix foťák, který přes den fotí výborně. V šeru nic moc, v noci nepoužitelný. Navigace není. Odlišení SMS zpráv je standardní výbava.
Hlavní výhody: Hliníkové tělo, čili výborná odolnost. Několikrát se proběhl po žulových schodech, vyzkoušel si jaké je to spadnout na dálnici... atd. Čili přežil několik pádů i z cca 1,5m na tvrdý povrch. Co se týká odolnosti vodě, tak jsem ho nikdy zaplať pán Bůh neutopil, ale několikrát jsem ho vytahoval z promočené kapsy bojáků značně vlhký a nebyl problém. Běžně ho beru do koupelny, kde je teplo, pára rovněž nemá problém. Poslední týden jsem ho měl při bouracích pracech a stačil odmést prach, ofouknout a běží.
Výhoda pro hasiče: Malý uzský skladný, čili plně vyhovuje na celodenní nošení kdekoliv a kdykoliv.
Díky malé tloušťce se mi vejde přímo mezi ucho a standardní výstroj přilby MSA Gallet F1SA, kde ho nasadím a sám drží, takže můžu telefonovat s přilbou na hlavě a mám volné obě ruce.
Velký display, kde se vejde standarní výjezdová sms a není třeba listovat řádky pro základní zjištění situace.
Po čtyřech letech drsného zacházení a každodenního nošení stále funkční docela zachovalý, pouze designové barvené prvky se trochu oloupaly, ale na fuknčnost to nemá vliv.
Hlavní výhody: Hliníkové tělo, čili výborná odolnost. Několikrát se proběhl po žulových schodech, vyzkoušel si jaké je to spadnout na dálnici... atd. Čili přežil několik pádů i z cca 1,5m na tvrdý povrch. Co se týká odolnosti vodě, tak jsem ho nikdy zaplať pán Bůh neutopil, ale několikrát jsem ho vytahoval z promočené kapsy bojáků značně vlhký a nebyl problém. Běžně ho beru do koupelny, kde je teplo, pára rovněž nemá problém. Poslední týden jsem ho měl při bouracích pracech a stačil odmést prach, ofouknout a běží.
Výhoda pro hasiče: Malý uzský skladný, čili plně vyhovuje na celodenní nošení kdekoliv a kdykoliv.
Díky malé tloušťce se mi vejde přímo mezi ucho a standardní výstroj přilby MSA Gallet F1SA, kde ho nasadím a sám drží, takže můžu telefonovat s přilbou na hlavě a mám volné obě ruce.
Velký display, kde se vejde standarní výjezdová sms a není třeba listovat řádky pro základní zjištění situace.
Po čtyřech letech drsného zacházení a každodenního nošení stále funkční docela zachovalý, pouze designové barvené prvky se trochu oloupaly, ale na fuknčnost to nemá vliv.
-
Příspěvek od Jiří Pokorný » 29.07.2012 16:29
Díky za info.Někdo nemá typ na Nokii?A podle počtu příspěvků se mi zdá, že všichni používají hlavně vysílačku:)
- Oves
Příspěvek od Oves » 30.07.2012 10:18
Já používám Nokia 6730 classic. Malý, lehký a odolný telefon, drží v zimě, horku, zatím i žáru. nerozlišuje sms i když to v informacích o mobilu bylo uvedeno a proto jsem si jej kupoval. Foťák 3,2 megapixel, ale fotky parádní viz odkaz na konci, naše JPO používá sms i AMDS takže s rozlišením poplachu problém nemám, v základní výbavě je pěší navigačka, ale s naším rajonem není třeba. Na volání se také vleze i pod přilbu.
http://www.pozary.cz/clanek/55307-v-bze ... -hodinach/
http://www.pozary.cz/clanek/55307-v-bze ... -hodinach/
-
Zpět na „Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy