Zdar hoši,
Řešili jsme u nás ve sboru, jak evidovat, kdo má kdy pohotovosti, a tedy mít přehled, jaká bude výjezdnost naší jednotky.
Dopadlo to tak, že jsme si na to napsali vlastní appku. A protože nejsme škrti a mohlo by se to hodit i někomu z vás, tak jsme appku upravili, aby mohla fungovat samostatně pro jiné sbory.
Aplikaci aktuálně najdete na https://app.kvcom.cz kde je možné si osahat demo, případně si udělat registraci, pokud si to chcete vyzkoušet naostro.
Funkce, které aktuálně appka má, je možné dále dle požadavků (rozumných požadavků) rozšiřovat.
Systém pro správu pohotovostí SDH
Ze života jednotky i sdružení...
-
tomas.nesrsta
-
UHL0026
Re: Systém pro správu pohotovostí SDH
Příspěvek od UHL0026 » 19.04.2026 10:24
Myslím si, že může zcela svobodně použít jakékoli z oněch 4 slov, které jsou v názvu subjektu, a stejně bys psal zbytečné komentáře. My v jednotce... u nás ve sboru... s dobráky jsme... s našimi hasiči... ne, všechno špatně. Vole včelaři, sokoli, garda uklízeček.
-
tomas.nesrsta
Příspěvek od tomas.nesrsta » 19.04.2026 13:32
Protože u SDH, když jsi v režimu JPO III, tak bys měl mít dost lidí na to, aby jednotka vyjela. A když jsi JPO II tak dokonce MUSÍŠ mít dost lidí na to by jednotka vyjela. Je to sice vše stále dobrovolné, ale ta dobrovolnost je reálně tak v JPO V. Čím výše jednotka je, tím větší důraz se klade na to, aby se vyjelo.
A protože jde na rozdíl od včel a rybářů o ochranu lidských životů, tak se tady bavíme o větší zodpovědnosti.
A protože jde na rozdíl od včel a rybářů o ochranu lidských životů, tak se tady bavíme o větší zodpovědnosti.
-
tomas.nesrsta
Příspěvek od tomas.nesrsta » 19.04.2026 14:17
Jo takhle. To taky mohl napsat rovnou. Jdu to rovnou opravit ať je to tedy JSDH.
Jako upřímně nějaké chyby se tam určitě ještě najdou, ale u nás už to celkem funguje. Teď řešíme přidávání dalších funkcí jako třeba z přihášených uživatelů určit čtyřku která opravdu musí vyjet a ostatní může přiběhnout když se jim chce a podobně. Tedy jak řekl jeden od nás, teď je to hezky odladěné na JPO III ale my to musíme posunot na level JPO II. Tam by se pak mohli generovat i případné podklady pro finanční odměny členům a pod.
Všiml jsem si že někdo si již zaregistroval trial verzi. V ideálním případě by se tak měla sama založit nová jednotka do systému. Pokud s tím bude nějaký problém, klidně mi dejte vědět na tomas.nesrsta@gmail.com
Zároveň jsem v kontaktu s někým ze Slovenska a budeme řešit i Slovenskou verzi.
Takže jestli jste systém vyzkoušeli a jedinná chyba kterou jste tam našli je, že je tam použito SDH místo JSDH tak jsem vlastně hrozně rád. :)
Jako upřímně nějaké chyby se tam určitě ještě najdou, ale u nás už to celkem funguje. Teď řešíme přidávání dalších funkcí jako třeba z přihášených uživatelů určit čtyřku která opravdu musí vyjet a ostatní může přiběhnout když se jim chce a podobně. Tedy jak řekl jeden od nás, teď je to hezky odladěné na JPO III ale my to musíme posunot na level JPO II. Tam by se pak mohli generovat i případné podklady pro finanční odměny členům a pod.
Všiml jsem si že někdo si již zaregistroval trial verzi. V ideálním případě by se tak měla sama založit nová jednotka do systému. Pokud s tím bude nějaký problém, klidně mi dejte vědět na tomas.nesrsta@gmail.com
Zároveň jsem v kontaktu s někým ze Slovenska a budeme řešit i Slovenskou verzi.
Takže jestli jste systém vyzkoušeli a jedinná chyba kterou jste tam našli je, že je tam použito SDH místo JSDH tak jsem vlastně hrozně rád. :)
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz